Urológia

Miben nyújtunk segítséget?

A férfiak többsége tart az urológiai vizsgálatoktól, elkerüli vagy a lehető legtovább halogatja, pedig ez a legrosszabb, amit tehetünk. Az urológiai vizsgálat körülbelül 15 percig tart és (panaszmentesség esetén) évente mindössze egyszer kell elvégezni. Különösebb fájdalommal sem jár: az urológus orvosunk empatikus, pontosan tudja, hogy a vizsgálat bizonyos szakaszai diszkomfortérzettel járnak.

Maga a vizsgálat két férfi betegség – fiatal korban a hererák, míg idősebb (40+) korban a prosztatarák – kiszűrésére esetleg felfedezésére és gyógyítására irányul.

Milyen panaszok esetén javasolt a vizsgálat?

Ha nincs semmiféle panasza, akkor azt javasoljuk, hogy évente egyszer látogasson el hozzánk szűrővizsgálatra. A szűrés vérvizsgálatból, vizeletvizsgálatból és tapintásos vizsgálatból áll.

Foglaljon időpontot most egy szűrővizsgálatra!

Vannak jelek amikor mindenképpen érdemes felkeresnie az urológiai rendelésünket. Ilyen, ha nehezen indul a vizelet, túl gyengén ürül, elfolyik, esetleg fájdalmas vagy véres. Urológiai betegség gyanúját vetheti fel a lázzal járó derékfájdalom, a nemi szervek, a herék fájdalma és elváltozásai vagy ha merevedési gondok jelennek meg, illetve az inkontinencia, azaz az akaratlan vizeletcsepegés.

Mi nem csak barátságos környezetet biztosítunk, hanem empatikus orvosi hozzáállást és kitűnő vizsgálati körülményeket is.

Ha ilyen panaszokat észlel kérjük ne habozzon, foglaljon időpontot most!

Így készüljön fel az urológiai vizsgálatra

Ha van nem túl régi vérképe akkor azt hozza magával (valószínű, hogy egy úgynevezett PSA vérvizsgálat még kellhet). Fontos, hogy vizelettel teli hólyaggal érkezzen, illetve az alapvető higiéniai elvárásokat tartsa be.

Ez történik az urológiai vizsgálatot követően

Nyugodtan folytathatja a napját, a vizsgálat nem befolyásolja és nem akadályozza semmiben. Ha nincsen gond, bármilyen gyanú, akkor szeretettel várjuk 1 év múlva a következő vizsgálaton.

Ha (lehetséges) elváltozást találunk, akkor sincsen semmi ok a pánikra és nem kell a legrosszabbra gondolni: a legtöbb urológiai probléma gyógyszerrel kezelhető. Ha komolyabb problémát fedezünk fel fontos tudnia, hogy az urológiai daganatos megbetegedések talán az orvostudomány egyik legjobban gyógyítható daganatos betegségei, pánikra semmi ok.

Vigyázzon az egészségére és családjára, jelentkezzen még ma egy szűrővizsgálatra!

Ultrahangos diagnosztika

Az ultrahangos diagnosztika a vizsgálat része. Nem fájdalmas, nem kelletlen és később sem okoz semmiféle gondot. Néhány perc az egész, ennyi idő alatt a képzett orvosunk „mindent lát”.

Vizelettenyésztés

A vizelet tenyésztéshez Önnek vizeletet kell adnia, ahhoz, hogy megvizsgálhassuk. A vizeletadás fájdalommentes (technikailag egy kémcsőbe kell pisilnie) az eredmény néhány napon belül megismerhető.

Laborvizsgálat

A laborvizsgálat tulajdonképpen egy – apró kellemetlenséggel járó – vérvétel, vért veszünk Öntől azért, hogy a vérképéről is pontos tudomást szerezzünk.

Crystoscop-os beavatkozás

A vizsgálat kizárólag akkor válhat szükségessé, ha a húgycső vagy a húgyhólyag problémákat fedezünk fel. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük ezért nem fájdalmas, de utána előfordulhatnak néhány napig kellemetlen tünetek.

Az urológiai konzultáció

Szakorvosi konzultációra azért van szükség, mert az urológus egyben látja az eredményeit a kórtörténetét. Ha szükséges akkor felállít egy diagnózist és kezelés tervet, ha nem tapasztal gondot akkor általános tanácsokkal láthatja el Önt.

Figyeljen oda magára és jelentkezzen akár ma urológiai vizsgálatra!

A témában jártas szakember:

Dr. Tóth Péter

Kérdése van?
Időpontot foglalna?

Kollégáink készséggel állank rendelkezésre, hogy válaszoljanak felmerülő kérdéseire!

Hívjon fel minket, munkanapokon 9:00 és 17:00 között!

Ha online szeretne időpontot foglalni, a gombra kattintva elérheti online felületünket, ahol néhány perc alatt lefoglalhatja a kívánt időpontot!

Kapcsolódó árak

Kontroll vizsgálat + UH

30.000Ft

Ha már járt intézményünkben, kontroll vizsgálatát lefoglalhatja online is, mely elérhető kontroll ultrahang vizsgálattal. ( Prosztatát, húgyhólyagot, illetve heréket érintő panaszok esetén szakorvosunk újra megvizsgálja ultrahang segítségével).

Cystoscopia (Flexibilis cystoscoppal hólyagtükrözés)

60.000 Ft

Szakorvosi javaslat

10.000Ft

Szövettani minta /db

10.000Ft

Szövettani lelet kiértékelés

15.000Ft

Urológiai konzultáció

30.000Ft

( Igény szerint has-kismedence, here ultrahang vizsgálattal is kérhető. UH vizsgálat ára : 15.000 Ft)

Urológiai kontroll

20.000Ft

Receptírás

3.000Ft

Online időpontfoglalás

Visszajelzések